Elektrikli Isıtıcı Kablo Uygulaması ile Isı İzleme Sistemi Nasıl Çalışır?

21 Ekim 2022

Elektrikli ısıtıcı kablo uygulaması, elektrikli ısı akımı vasıtasıyla sıcaklık kontrolünün yapılmasını sağlar. Sistemin genel kullanım amacı tank ve boru ısıtmayı sağlamaktır.

Elektrikli ısıtıcı kablo uygulaması sayesinde akışkan maddelerin uzun süre boyunca istenilen sıcaklıkta kalması sağlanır. Bu sistemde sıcaklık elektrik akımıyla kontrol edilmekte ve belli bir derecede sabit tutulmaktadır.

Elektrikli ısıtıcı kablo genellikle tank ve borularda yapının etrafına sarılarak kullanılır. Böylelikle içerideki akışkan maddelerin belli bir sıcaklıkta tutulmasını sağlar.

Elektrikli ısıtıcı kablo içlerinden geçen elektrik akımıyla kullanıldıkları alanda ısı kaynağı oluşturur.

Öncelerde akışkanların belli bir sıcaklıkta kalması için buhar ve su yöntemleri kullanılırdı.
Elektrikli ısıtıcı kablo bu sistemlerin daha geliştirilmiş hali oldukları için daha düşük maliyetle çalışırlar. Ayrıca su ve buhar sistemlerine kıyasen çok daha güvenilirdirler.

Sistem kullanıldığı alanda bulunan akışkan maddelerin donmasını, pıhtılaşmasını ve hâl değişimine uğramasını engeller. Böylelikle madde yapısının korunmasını sağlayarak uygun bir çalışma ortamı yaratır.

Elektrikli ısıtıcı kablo uygulaması, farklı sıcaklık ölçüm noktaları özelliği sayesinde sıcaklık kontrolünü kolayca yapar ve bu sayede istenilen sıcaklık derecesinin kısa süre içerisinde elde edilmesini sağlar.

Hem tasarruf sağlaması hem de diğer sistemlere kıyasen daha güvenilir olması nedeniyle pek çok firma su ve buhar sistemi yerine elektrikli ısıtıcı kablo sistemini tercih etmektedir.

Elektrikli Isıtıcı Kablo Sisteminin Avantajları

Elektrikli ısıtıcı kablo kendilerinden önceki sistemlere göre oldukça gelişmiş ve güvenilirdirler. İşte elektrikli ısıtıcı kablo sisteminin avantajları:
1- Elektrikli ısıtıcı kablo, sıcaklık kontrolünü diğer tüm sistemlere kıyasen daha hızlı yaparlar ve daha güvenilir sonuçlar verirler.
2- Maliyeti düşük sistemlerdir ve kaliteli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle uzun yıllar boyunca kullanılabilirler.
3- Bakım maliyetleri yoktur. Korunaklı ve dezenformasyona karşı dayanıklı yapıları sayesinde ağır bir darbeye maruz kalmadığı sürece arızalanmazlar.
4- Kendinden regüleli olduğu için uzun ömürlüdürler.
5- Gerekli ısı değerlerine ulaşınca sensörleri sayesinde tasarruf moduna geçer ve enerji harcamasını durdururlar. Bu özellikleri nedeniyle bütçe dostudurlar ve tasarruf sağlarlar.
6- Isıtma yöntemleri arasındaki en uygun fiyatlı yöntemdir. Buhar ve sıcak su ısıtma sistemlerinden 3 kat daha ucuz maliyetle çalışırlar.