Elektrikli Isıtıcı Kablo ile Yerden Isıtma

Elektrikli Zemin Isıtma Sistemleri, konvansiyonel ısıtma sistemlerinden farklı olarak daha yüksek bir konfor ve enerji verimliliği sunar. Konvansiyonel sistemlerde genellikle tavan, zemine göre daha sıcak olduğundan dolayı ısı kaybı yaşanabilir ve istenilen rahat ısınma sağlanamayabilir.

Ancak elektrikli zeminden ısıtma sistemi, tüm zemini homojen olarak ısıtarak farklı bir yaklaşım sunar. Zeminde oluşan ısı, ısınan havayla birlikte yükselir ve bu durumda tavan en soğuk yer olacaktır. Bu yöntemle yüksek bir ısınma konforu elde edilir ve %10-15 daha az enerji tüketimi sağlanır.

EHT Mühendislik kelimesini de dahil ederek anahtar kelime olarak "elektrikli zemin ısıtma sistemleri" üzerine odaklanan çözümler ve uygulamalar sunan bir mühendislik firması olarak, müşterilerinizin daha konforlu ve enerji tasarruflu bir ısıtma deneyimi yaşamasına yardımcı olabilirsiniz.

Elektrikli Zemin ısıtma sistemleri Konvansiyonel ısıtma sistemlerinde istenilenin aksine daima tavan, zemine göre daha sıcaktır. Sonuç, daha çok ısı kaybı, rahat bir ısınma olmamasıdır.

Elektrikli zeminden ısıtmada tüm zemin homojen olarak ısınır. Isınan hava yükselir. Zemin sıcakken tavan en soğuk yer olacaktır. Bu durumda yüksek ısınma konforu ve %10-15 daha az enerji tüketimi demektir.

A. Elektrikli Zemin Isıtma Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Elektrikli Yerden Isıtma Kablosu, Zemin ısıtma kablosu farklı zeminlerde farklı tiplerine göre farklı uygulama tipleri vardır.

Elektrikli yerden ısıtma kablosu istenen tüm alanlarda iç ve dış ortamlarda ısıtıcı kablo ile sonuç alabilirsiniz.

• Ahşap ve laminant zemine ısıtıcı kablo uygulaması

• Beton ve seramik zemine rezistans kablo uygulaması

• Mevcut zemin kaplaması üstüne ısıtıcı kablo uygulaması

Elektrikli zemin ısıtma sistemi, mutfak, yatak odası, çocuk odası gibi sıcak bir zemin istenilen yerlerde diğer mevcut ısıtma sistemlerinin yanı sıra banyo, genel ısıtmaya ilaveten, konfor ısıtması amacıyla da kullanılmaktadır.

B. Isıtıcı Kabloyla Mutfak, Banyo, Hamam Zemin Isıtma

Islak zeminlerde ısıtıcı kabloyla zemin ısıtma sistemlerinde suya ve neme dayanıklı ve m2’de ısıtma gücünü evin diğer mahallerinden biraz daha fazla ısıtmak da doğrudur. Çünkü ıslak hacimlerde çıplak ayakla basılan alanlarda sıcaklığı hissetmek ve sistemin daha hızlı ısınması istenilir.

C. Isıtıcı Kabloyla Kış Bahçesi Zemin Isıtma

Kış bahçelerinde veya balkonların ısıtılması, mevcut ısıtma sistemine eklenmesi ihraçlarında kurulum maliyeti düşük, ısınması en konforlu ve en uygun ısıtma sistemidir.

Kış bahçeleri ve balkonların ısıtma da m2 güçleri iç ortamdaki ısıtma gücünden daha fazla olmalıdır.M2 de 200- 250 watt gibi bir ısıtılma güçlerine gerek vardır. Çünkü bu alanlarda cephelerde cam kullanımı büyük ve fazladır. Etraflarında başka bir de ısıtma kaynağı olmadığı için zemine ısı izolasyonu ve yüksek güçte ısıtma ile çok konforlu ve uzun ömürlü bir ısıtma sistemi kurabilirsiniz.

D. Isıtıcı Kabloyla Camii Zemin Isıtma

Elektrikli zemin ısıtma sistemleri, ısıtma gücü açısından metrekare başına yaklaşık 100 Watt ila 250 Watt arasında değişir. Ancak seçtiğiniz sistemin güç miktarı birkaç etmene bağlı olacaktır:

Alanın boyutu ve şekli odanın ne kadar iyi yalıtım faktörüdür. Odada bulunan Cam ve pençelerin genişliği, zemin de bulunan döşemenin yapısı, zemindeki kaplama türü gibi birçok etmen vardır.

Camilerin mimarı yapılarına göre yüksek tavan ve geniş hacimli alanlar olduğu için doğru ısıtma gücü metre kare başına normal ev ve binalardan fazla olarak 250 Watt ile 300 Watt arasında seçilmesi sağlıklı bir zemin ısınması sağlayacaktır.

Elektrikli zemin ısıtma sistemlerinde olduğu gibi cami zemin ısıtma sistemlerinde ısının yukarı doğru hareket etmesini sağlamak için genellikle bir zemin yalıtımı katmanının üstüne ısıtıc kablo yerleştirilir. Bu, yüzeyin tamamen düz olmasını sağlamak için ilk önce bir şap (kum ve çimentodan yapılmış) veya asma kereste (kirişler üzerindeki döşeme tahtaları) üzerine serilir.

Isıtıcı kablo daha sonra şebeke elektriğine bağlanır. Ayrıca sistemde PLC yada gelişmiş termostatlar kullanılarak namaz saatlerinden önce veya istenilen zamanda zemin ısıtma sistemini açıp kapatacak şekilde önceden ayarlayabilirsiniz.